Slideshow image

 Jeg vet ikke om du har det som meg og min familie. De siste ukene før sommeren er fylt med sommeravslutninger, planlegging for neste halvår og alt som skal gjøres ferdig på jobb før ferien. De siste dagene før ferie øker stressnivået, men den gjør oss også klare for ferie. De første dagene av ferien handler ofte om å lande, få ned pulsen og senke skuldrene.  

En ny sommer ligger da foran oss og for de fleste betyr det ferietid. Vi ser frem til noen gode dager, hvor vi kan slappe av og kose oss sammen med venner og familie. Sommeren er også en god tid for nye inntrykk. Hva med å besøke en konferanse eller sommerstevne, få med seg en konsert, en kunstutstilling eller bare nyte lange gode sommerkvelder. Kanskje tid til å gjøre de tingene som så lett blir borte i hverdagene?

Gud har skapt oss med behov for rytme, som består av arbeid og hvile, hverdag og helligdag, arbeidsuker og ferieuker. Denne rytmen gir oss mulighet for rekreasjon og refleksjon.

Rekreasjon som fra latin betyr å gi nytt liv, er et begrep som dekker de tilstandene som gjør at et menneske kommer  til krefter i det daglige, ved å frigjøre  seg fra de daglige gjøremålene. Det kan være rekreasjon i å  bytte miljø for en tid ved å reise på hytta, på et hotell, på ferie i eget eller andre land. Ferier gir nytt liv og  pågangsmot før rytmen av hverdag er tilbake.

Vi har et par år bak oss som nok mange brukte til å reflektere over hva som er viktig i livet. Vi så på nytt på prioriteringene våre og tidsbruken vår. Ferietider gir også en god anledning til refleksjon. En refleksjon som kan være nyttig er gleden over en «normal» hverdag i etterkant av karantener, kohorter, vaksiner og hjemmekontor. Normalitet og det vante er faktisk ikke så værst.

Vi i Salemkirken har lyst til å ønske dere alle en velsigna god sommer og gleder oss til hverdagene sammen fra høsten av.